Sase intrebari ce se vor adresa cand se vinde o locuinta

vanzarea-locuinteiIndiferent daca o casa este pusa la vanzare de catre proprietarul ei sau cu ajutorul unui agent imobiliar pentru a ajuta la vanzarea acesteia, exista o serie de intrebari pe care un cumparator le va adresa vanzatorului si a obtine raspunsuri. Aceste intrebari sunt perfect legitime pentru a ajuta cumparatorul sa stie daca locuinta este structural izolata, in conditii de siguranta si o afacere buna. Cu toate acestea, este o tranzactie legala, precum si una financiara, de aceea este important ca raspunsurile sa nu fie doar promisiuni. Iata cateva intrebari pe care cumparatorii le pot adresa si cere sfaturi de vanzare care vor face tranzactia mult mai sigura.

Cat de veche este locuinta? Aceasta este o intrebare foarte frecventa atunci cand cumparatorii se preocupa de structura locuintei. Ei vor intreba cat de vechi sunt acoperisul, sistemul de instalatii, aparatele si pardoseala existenta. Ei vor cere, de asemenea, informatii despre perioada in care casa a fost construita, desi pot gasi cu usurinta aceste lucruri din actele inregistrate, dar este mai usor pentru cumparatori de a cere informatiile acestea vanzatorului.
Ce este inclus? Acesta este un subiect foarte important, care vine in elaborarea unei oferte si in timpul procesului de negociere. Vanzatorul trebuie sa fie foarte clar asupra a ceea ce este inclus in vanzare. In general, elementele incluse intr-o casa sunt lucrurile care sunt fixate si atasate la imobil si proprietatea in sine acestea fiind, o terasa sau o magazie de depozitare. Cu toate acestea, unele lucruri se afla intr-o zona gri, cum ar fi aparatele, iluminatul si mobilierul existent in locuinta. Vanzatorul trebuie sa se asigure ca stie incluziunile si excluderile de vanzare, ceea ce ar putea fi negociabil si ceea ce nu va fi putea fi negociat.

Care sunt utilitatile medii, impozitele pe proprietate si taxele? Aceasta intrebare poate avea mai multe variante dar, in esenta, cumparatorul unui imobil ar vrea sa stie cat de mult costa sa mentina casa. Se poate oferi un liant pe tejghea care listeaza facturile medii de utilitati, impozitele pe proprietate anuale, precum si taxele de asociere cu proprietarul, dar, cu toate acestea, ar trebui afirmat ca aceste facturi sunt intr-o perioada anterioara si ar putea sa nu reflecte ceea ce cumparatorul va experimenta atunci cand el sau ea va locui in casa.
Este un cartier sigur? Unii oameni ar putea dori sa se informeze doar despre siguranta locuintei, iar unii vor dori sa stie despre zona in general. Se pot oferi informatii precum ca nu au experimentat niciun furt, atat timp cat acest lucru este adevarat, desigur, doar nu vrea cineva sa auda ceva de genul „Nu lasati usile deblocate in fiecare noapte!”. Experienta care se doreste a fi aratata de catre proprietar trebuie sa fie una pozitiva, dar se pot preciza mai multe detalii si sa se verifice la politia locala cu privire la statisticile generale. Se poate chiar verifica pe site-ul de statistici locale ale criminalitatii si pe site-urile de specialitate cu privire la imobil.

Daunele ce au fost inregistrate in locuinta pot scadea valoarea sa si se va cere sa se spuna tot ce se stie despre imobil si sa se ofere opinia de ansamblu despre casa. Doritorii vor sa se asigure ca sunt cumparatori seriosi si ca acestia ar trebui sa faca propriile lor controale ale locuintei. Daca se cumpara o inspectie de specialitate, care este inclusa in o parte dintre costurile de vanzare ale casei, ea este necesara pentru a furniza aceste informatii catre potentialii cumparatori.
Cat de mult s-a platit pentru casa? Unii oameni considera acest lucru o chestiune privata si, daca este ceruta, se poate indica sa se verifice registrele locale. Nu se va cere sa se raspunda la aceasta intrebare in mod specific si este mai bine daca se ofera o gama de preturi in loc de un anumit numar. Daca se doreste sa se ofere cuiva un raspuns politicos se poate spune „Aceasta achizitie a fost acum o lunga perioada de timp si piata s-a schimbat foarte mult, dar cred ca am cumparat casa pentru suma X de lei”. Acest tip de raspuns va fi, de obicei, destul de bun pentru cei mai multi oameni.

Posted in Analiza imobiliara, Legislatie imobiliara. Tagged with , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *