Licitatiile, o oportunitate imobiliara importanta

licitatii-imobiliareDin cauza crizei economice actuale, numarul proprietatilor executate in mod silit a crescut vertiginos acestea reprezentand o oportunitate destul de importanta pentru cei care sunt interesati sa investeasca intr-o casa, un apartament ori un teren, insa, care nu pot sa-si permita pretul cerut de piata, ori pur si simplu doresc sa faca o investitie pentru viitor.

Astfel ca, a urmari anunturile ce vizeaza proprietatile scoase la licitatie se poate dovedi a fi o decizie buna, caci preturile in ceea ce privesc proprietatile scoase la licitatie pot fi si cu jumatate mai ieftine decat ceea ce ofera piata.

Potrivit unor analize de piata, oferta cea mai bogata in privinta locuintelor licitate se regaseste in marile orase, acolo unde, in perioada de dinaintea crizei economice s-a investit puternic, dezvoltatorii sau proprietarii alegand sa faca un imprumut bancar cu titlu ipotecar, nemaiputand acum, sa-si plateasca datoriile fata de banci.

Preturile locuintelor licitate difera si ele in functie de orasele in care se regasesc plasate, si in functie de pretul oferit de piata respectivei localitati.

Astfel ca, piata imobiliarelor scoase la licitatie, cel mai bine dezvoltate se regaseste in Bucuresti. Aici, in zona de sud a orasului spre exemplu, se poate achizitiona o casa de aproximativ 74 de metri patrati, cu 3 camere plus anexele aferente si un teren de 250 metri patrati la pretul de 33.000 euro, pretul fiind cu 25% mai scazut fata de acelasi tip de oferte asemanatoare regasite in cadrul unor agentii imobiliare.

Oferte asemanatoare se gasesc si in orase precum Iasi, unde, o locuinta de 83 metri patrati, cu un teren aferent de 288 metri patrati poate fi cumparata la pretul de 42.000 euro.

Un alt exemplu este orasul Cluj, unde, o casa dotata cu 6 camere, echipata cu toate utilitatile, detinand un teren de 513 metri patrati, poate fi achizitionata prin intermediul licitatiilor la pretul de 60.000 euro.

Posted in Analiza imobiliara, Noutati Imobiliare. Tagged with , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *