Constructiile ecologice din ce in ce mai apreciate

casa-ecologicaDatorita discutiilor tot mai acerbe pe plan mondial in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator, sfera imobiliara devine din ce in ce mai deschisa asupra noilor tendinte de constructie a caselor care se dovedesc a fi si prietenoase cu mediul.

In acest context, arhitectii vin cu idei care mai de care mai inovative, multumind atat cerinta clientilor care se gandesc la mediul inconjurator, cat si dorinta de a construi bine cu un buget limitat.

Astfel, a luat nastere un nou tip de constructie, si anume cel care se bazeaza pe inovativele idei ale arhitectilor, in viziunea carora constructiile au depasit demult limita indraznelii, acestia realizand constructii din materiale ecologice ce au un impact redus asupra mediului.

Arhitectii aleg ca strictura caselor ecologice materiale prefabricate care pot fi refolosite, in general din metal, acestea fiind containere de metal de cele mai multe ori, pentru exterior folosindu-se lemn de bambus, care in opinia constructorilor confera locuintelor un aspect deosebit, fiind putin poluant ajutand astfel mediul inconjurator.

Proiectantii unei astfel de locuinte au gandit-o nu doar pentru costurile reduse, ci si pentru ca aceste tipuri de case se pot inscrie in categoria caselor ‘’verzi’’ acestea producand mai multa energie decat consuma, acoperisurile fiind ansablat astfel incat sa poata capta energia solara cu ajutorul unor panouri fotovoltaice.

In opiniile arhitectilor, aceste tipuri de case sunt prietenoase si in privinta spatiului ocupat, caci, in functie de nevoile fiecarui viitor locatar acestea pot fi compartimentate in mod diferit. Generic, o astfel de categorie de casa poate fi construita ca avand 2 etaje, aproximativ 4 dormitoare in functie de nevoile fiecaruia, de cate 15 metri patrati.

In ceea ce priveste amenajarea spatiului interior, arhitectii recomanda stilul scandinavic, ce consta in spatii deschise, luminoase, albul fiind culoarea predominanta pentru interior, ce intra in contrast cu nuante puternice de rosu, albastru sau galben, acestea gasindu-se insa, in cantitati moderate.

 

Posted in Noutati Imobiliare. Tagged with , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *