Case pe care le-ai putea cumpara doar cu cateva sute de kilograme de aur

case-scumpeSa ai bani si sa te uiti la ei e ridicol. Asa isi spun mai toti bogatii lumii care investesc in imobiliare cat pot de mult ca sa aiba si ei, si famiile lor unde sa puna un brad de vreo 20 de metri de Craciun, unde sa incinga o petrecere cu vreo 2.000 de invitati si lucruri anormale pentru muritorii de rand, dar banalitati pentru bancheri. Totusi sunt in lumea larga si locuinte care depasesc orice asteptari la capitolul pret. Un miliard de dolari. Atat costa cea mai scumpa casa si nici macar nu e in America. Antilia apartine celui de-al cincilea cel mai bogat om de pe planeta – a se nota, planeta, nu tara! – si se afla undeva in Mumbai, India.

Construita dupa sisteme deosebite din punct de vedere arhitectonic, cu energia pozitiva in orice colt te-ai muta cu scaunul, Antilia are parcare cu sase nivele, gradina pe patru etaje, o sala enorma de bal si, evident, un jacuzzi in care incap pana la vreo 20 de persoane, cu toate facilitatile posibile si imposibile. O locuinta nu chiar asa de scumpa – acolo, numai vreo jumatate de miliard de dolari – e Villa Leopolda, cea mai scumpa din Europa. Apartinand la inceput regului Leopold al II-lea al Belgiei pe Riviera Franceza, locuinta are 50 de gradini, 19 dormitoare, momentan fiind in proprietatea familiei de bancheri Safra.
Si daca la case ne-am lamurit ca nu avem nicio sansa sa ne apropiem de ele daca vor fi scoase la vanzare vreodata, ne gandim ca poate apartamentele or fi mai ieftine. Nici vorba. Cel mai scump este in Marea Britanie, unde altundeva decat in capitala, la Londra. The Penthouse e apreciat la 200 milioane de dolari si este construit fix langa Hyde Park. Proprietarii au o camera unde pot sa deguste si sa bea cat vin vor ei si una de squash. Tehnologia de ultima ora nu lipseste, astfel ca apartamentul are un scaner optic, geamuri antiglont si chiar o ciudata camera de panica. Leon Rennert are si el o vila foarte scumpa, de 198 de milioane de dolari, dar ocupa de abia locul IV in topul celor mai scumpe locuinte din lume. Amplasarea ei face toti banii: New York, Hamptons, ce poti sa iti doresti mai mult, nu? Numai cada din vila e de 150.000 de dolari, are o alee de bowling, un loc special de jucat baschet, amenajat cu tot ce trebuie.

Celebra pentru ca aici a poposit J.F.K in luna de miere si s-a filmat si Nasul, vila de 165 de milioane de dolari din California este si ea in top si are discoteca pentru dansat in voie cat vrei, cinema, dormitoare cat sa aduci si toate gainile din cotet, vreo 29 in total, si trei piscine. Vila unei ucrainience din Marea Britanie, de 161 de milioane de dolari, vine puternic din urma cu dotari extraordinare: camera de panica, sauna, cinema, sali pentru intretinere fizica, si mobilier scump cat un sfert din casa. In fine, pe locul 10 se afla Castelul Bran, din Romania. Castelul lui Dracula e cotat la 135 de milioane de dolari.

Posted in Noutati Imobiliare. Tagged with , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *